Бъдещето на Ивайло Петев изцяло зависи от реванша срещу косовския Балкани в Шампионска лига, пише "Тема Спорт".

Евентуално отпадане на Лудогорец от турнира, което след 0:2 в първия мач е доста вероятен сценарий, може да коства поста на Петев.

Бившият национален селекционер на България и Босна се завърна в Разград като спасителен вариант в момент, в който Лудогорец бе изправен пред това да сдаде първото място след 11 поредни титли.

И макар разградчани да не подобриха особено игровото си състояние, те успяха да спечелят Златен дубъл, с титлата и Купата на България.

Новият сезон обаче започна кошмарно с фиаското в Прищина, а ако се стигне до ранно уволнение на Петев, сценрият няма да е никак непознат, нито за самия треньор, нито за клуба.

Припомняме, че по подобен начин дойде и първата треньорска смяна в новата история на клуба, която бе именно на ... Петев. През 2013-а той загуби с 1:2 от Слован в Братислава, а три дни по-късно падна и от дебютиращият в елита тим на Любимец.

Любопитен факт е, че след загубата в Косово, Лудогорец има визита именно на абсолютен дебютант в елита, когато гостува на Крумовград.

Освен това в историята на Лудогорец в елтиа, редица наставници загубиха поста си именно заради провал по пътя към групите на Шампионска лига.

Друг факт, който не работи в полза на Петев е, че той няма европейска победа начело на Лудогорец във вече четвърти мач на международната сцена.

Като цяло европейската статистика на Петев не е особено успешна, защото той е водил Лудогорец, АЕЛ (Лимасол) и Динамо (Загреб) в общо 12 международни мача, но е печелил само един от тях.