Най-голямата млада звезда във футбола Килиан Мбапе даде едно от редките си интервюта.

И сериозно изненада, като говори на перфектен английски език пред BBC.

Темите бяха доста, но най-интересните остават тези с постоянните трансферни истории около 21-годишния мегаталант на ПСЖ. Той бе купен от парижани за 180 милиона евро, което е втората най-голяма сума в историята на футбола.

Съвсем млад, Мбапе вече е двукратен шампион на Франция, световен първенец с националния отбор и сочен почти единодушно от експертите като човека, който ще замени на трона в играта Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

За началото

"Да отида в Монако на 14 години бе голяма стъпка за мен. Никога не си готов на такава възраст да напуснеш семейството си. Баща ми ми каза, че това е най-доброто решение тогава. И се оказа прав. В първата година бе тежко, но преследвах мечтата си.

Днес всеки знае кой съм, аз съм звезда. Спечелих световната титла, човече! Искам да остана на това ниво и да ставам по-добър. В главата ми има още цели, не спирам да мечтая."

Темата "Реал" и мечтата му да играе в бяло

"Някога говорих за това много често, особено в първите месеци в Монако. Не ме питайте за това сега, моля. В момента такива разговори не са добри за клуба ми, а и за мен. Отдаден съм изцяло на ПСЖ и искам да спечелим много трофеи този сезон. След това може да мисля, каквото ще става, ще става. Сега умът ми е само в ПСЖ. Това е клубът, който даде големи пари за мен, направи много за кариерата ми. Преди да дойда в Париж аз бях талант, сега съм суперзвезда. Всичко е различно за мен, благодарение на този клуб."

За Ливърпул, за трансфер където също има слухове

"Това, което правят, е невероятно! Машина. Влезли са в ритъм, просто играят-побеждават, пак играят, пак побеждават. Загубили са - колко, нула мача? Концентрирани, печелят и само печелят. Това, което правят, никак не е лесно. Макар сигурно на хората отстрани да им изглежда така. Всеки гледа техните мачове, опитва да намери противодействие на играта им. А те пак успяват да са по-силни и да бият. Много добър отбор с много добър мениджър."

За целите

"Искам требъл тази година. Ще бъде невероятно, нали!?

Искам да спечеля Купата на шампионите с ПСЖ (Шампионската лига), да вземем титлата на Евро 2020 с Франция, а после да ида на Олимпиадата в Токио и да станем първи и там. Ето това са целите ми за годината."