Бившият национален селекционер Красимир Балъков официално бе представен като треньор на новака в елита ЦСКА 1948.

Легендарният ни играч заяви, че е впечатлен от проекта на клуба, като иска да помогне за развитието му. Целта му като треньор е отборът да играе атрактивен и модерен футбол, с което да привлича подкрепа към себе си.

Макар да се опита да не коментира темата с двата отбора с име ЦСКА в елита, Балъков нямаше как да я избегне.

Той не очаква негативно отношение от "червените" фенове, като държеше да уточни, че преди всичко е професионалист. От тази гледна точка той би работил във всеки роден клуб, стига вижаднията му с ръководството да съвпадат.

"Няма да ни е лесно, когато играем срещу другият тим с име ЦСКА. Знам, че ще има негативна нагласа, но съм професионалист. Ако ми се обадят от Левски, ще отида да работя и в Левски. Българският манталитет много-много не го разбирам. Когато подпишеш договор, трябва да си отдаден на 100%. Като малък съм бил привърженик на ЦСКА, не го крия. Уважавам всички фенове на ЦСКА. Ръководството на ЦСКА 1948 няма нищо против някой ден да се стигне до обединение. Това зависи от феновете. Щом световни медии са се объркали кой ЦСКА поемам, значи правим рекламата на ЦСКА.

Имахме доста разговори в два дни, обсъдихме доста неща. ЦСКА 1948 е един млад и перспективен отбор, който иска да се интегрира по най-добрия начин в Първа лига. Този проект ме заинтересува изключително много. Знаете, че около името ЦСКА има много спекулации. Не смятам, че трябва да отговарям на тази тема. Мен ме интересува да развием отбора, това е.

Целта пред нас е във всеки мач да играем по-добър футбол и да търсим реалните цели. Не казвам, че сме в А група да се борим да не изпаднем, но не казваме и че ще се борим с грандовете. Жалко само, че късно започнахме преговорите и почти цялата селекцията е направена, а аз не съм участвал, но може да е за добро.

Този отбор стигна тавана - "А" група. Другият таван е участие в Лига Европа и ШЛ, но това засега е нереалистично. Апетитът идва с яденето, нека си свършим работата. Повечето футболисти ги познавам, знам на какво са способни. Целта пред нас е да играем добър футбол, да играем модерен футбол, по-бърз и динамичен, ако е възможно. Не мога да разубедя ръководството за политиката за българите, защото тя четири години е носила успех на клуба. В националния отбор имахме създаден план за развитие на ДЮШ, който умря с идването на Англия.

Футболът функционира добре при добри инвестиции, както е във всеки бизнес. Школата трябва да функционира, разбира се. Това е нов клуб, който иска да привлича хора по стадионите. От днес за утре няма да стане, но това е целта. Хората, които са работили в клуба, заслужават доверие - с някой се познавам много добре, с други изобщо не се познавам. Това не е проблем, влизам, опознавам, виждам, след това ще анализираме. Ще дам пълен картбланш на тези, които са работили в клуба досега. Договорите нямат значение. Можем да подпишем и за 10 години, но е важно как ще работим", сподели Балъков.