Красимир Балъков има доста високи очаквания преди старта на Първа лига с водения от него тим на ЦСКА 1948.

Родният елит стартира с дерби между двата тима с име ЦСКА, а пред "Диема" легендарният ни футболист говори по доста теми около започващото първенство.

Той призна, че целите пред новака ЦСКА 1948 са високи, като не вижда защо, отборът му да не се намеси в битката за титлата.

"Имената задължават и това, че аз съм треньор. Целите са да играем добър футбол и всеки мач да подобряваме играта си. Няма начин да не търсим високи цели.

15 години съм в тази позиция. Минал съм през въртележката на Бундеслигата. При мен няма напрежение. Всичко трябва да бъде в рамките на нормалното. Трябва да имаш заряд.

Не мога да кажа кой ще стане шампион. Виждам, че Локомотив Пловдив потвърждава формата си във всяко едно естество. Славия до преди 1-2-3 години се бореше за шестицата, а сега е на трето място. Много други отбори имат амбиции. Позитивно е за българския футбол колкото се може повече отбори да се борят за челните места.

Ако ни се отвори вратата, защо и ние да не се намесим в борбата за титлата? В крайна сметка амбициите на клуба ни задължават. Нямаме време дори да дишаме по-спокойно.

Отборът ни е изграден. Селекцията е направена преди мен. Аз съм участвал може би за привличането на един-двама. Изграден е с мисъл. Трябва да се приспособя към цялата селекция и да направя така, че отборът да изглежда добре. За мен ще бъде много интересно как ще изглеждаме срещу водещите отбори, които играят за първите две места.

Приказките са излишни. Отборът е за първи път в efbet Лига. Целите са големи, но преди началото на първенството да говорим какво ще се случи е много трудно. Отборът е подотвен. Има визия, която иска да налага по време на мачовете. Убедени сме, че можем да направим първенството интересно. Може да допринесем за едно много интересно първенство", сподели Балъков.