https://sja.sportradar.com/w/DirBG/16409376/0131/bg

Част от футболистите от националния отбор на България се събраха днес (неделя), а утре (понеделник) ще пристигнат и последните играчи, преди Европейските квалификации с Черна гора и Англия.

Първата среща е на 11-и октомври от 21.45 часа в Подгорица, а предпоследният двубой от кампанията е на 14-и октомври със същия начален час в София.

Купи билет за мача с АнглияСелекционерът Красимир Балъков натърти на факта, че някои от водещите и важни футболисти са с контузии и това може да наложи промени или викането на нови лица.

Става дума за Страхил Попов, който едва преди няколко дни започна пълноценни тренировки, Васил Божиков и Георги Костадинов, който е със счупен нос, но иска да играе.

"Притеснен съм, че някои футболисти се оплакват от различни болежки. Оплаквания имат Васил Божиков, Марселиньо, Страхил Попов, а Жоро Костадинов със счупен нос. Ако тези футболисти не с в кондиция, то може да бъдат викнати нови, които да ги заместят, каза националният селекционер на пресконференция днес, с която беше поставено и началото на лагера на тима.

Балъков обаче обясни, че резултатите от квалификациите сега са важни, но доста по-важно било да се гради в дългосрочен план, без да уточнява колко дългосрочен. Също така заяви, че отказва да промени и мисленето си за начина на игра.

"Трябва да се гради в дългосрочен план. Няма да променя мисленето си как да играем. Една победа няма да промени нищо и не искам бързи резултати. Искам да дам шанс футболистите, които играят редовно през последните 6-7 години, обясни треньорът, след което се фокусира върху възможностите за попадане на Евро 2020.

"Имаме шансове за Европейското първенство и те са през турнира Лига на Нациите. Не искам да коментирам виждането си, но колкото повече българи играят в първенството на нашата страна, толкова е по-е добре за всички наши национални отбори, заяви селекционерът. Но както той, така и другите треньори в клубовете залагат предимно на чужденци, вместо да развиват български футболисти.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/4716-61380/0231/bg