Националният селекционер Красимир Балъков очаквано бе в доста мрачно настроение след унизителната загуба с 0:6 от Англия.

Българският тим бе тотално разбит от съперника, а мачът бе придружен и от доста неприятни скандали на расистка основа.

Балъков сподели, че отборът ни просто няма класа да се противопостави на Англия, а евентуална негова оставка не би разрешила проблема.

"Нямаме класа. Елементарно. Разбирам хората, които са си купили билети и искаха нещо различно. Но срещу тази Англия, толкова качествена, нямахме шансове.

Имахме моменти, но не отговаряме на класата на съперника. Емоциите на терена и извън него са нормални, но трябва да гледаме реално на нещата.

Излязоха трима основни играчи от състава ни. Върху тях се градеше играта. Нека някой друг да дойде и с тези футболисти да успее да направи нещо срещу тази Англия. Това ни е реалността.

От моя страна нищо не е разрушено. Точно съм дефинирал всичко, но каквото и да се направи, това е ситуацията в момента. Март месец е другата ни възможност.

Нищо не съм чул. Те чуват и съобщават на делегата за подвиквания. Нямам представа. Не мога да кажа нищо за расизма. Деликатна тема.

Ако хората искат, подписвам си оставката. Но не мисля, че това е проблемът. Трябва ни търпение. Това е. Не сме проблемът аз, Борислав Михайлов и БФС.

Ако остана селекционер, ще си върша работа и продължавам по този план, който имам. Не смятам, че аз съм причината да изиграем по-негативен мач като този".