Националният селекционер Красимир Балъков говори в предаването "Домът на футбола" по "Диема".

Той коментира работата си начело на "лъвовете", както и концепцията си при подбора на играчи.

"Аз съм отворен за критики. Те са добре дошли. Като играч никога не съм си мислил, че ще стана треньор на националния отбор. В треньорската професия, особено селекционер на национален отбор е голяма отговорност, аз съм готов за всичко, което идва след назначаването.

България има повече от 6 милиона разбирачи на футбол. Казал съм, че имам нова концепция, че подборът на играчите ще бъде по-различен. Това не става от днес за утре, няма да се откажа от това мое виждане. Надявам се да покажа това, което тренираме възможно най-скоро.

Години наред се говори, когато извикаш по-опитни играчи, се казва защо не викаш млади. Когато се пуснат те, се критикуват без да има смисъл. Това не помага на младия играч. Това, че аз съм пуснал млад състезател, е мое лично мнение. Мартин Минчев е играч, който е играл цял сезон за Черно море. Много перспективен, той доби голям опит с този мач.

Един треньор, ако започне да се сравнява с другите, значи е загубил. Всеки има различна философия, свое виждане за футбола. Ако можем да си помагаме, си помагаме, ако не, всеки си върши работата.

Най-важното е треньорските идеи да бъдат реализирани от състезателите", каза Балъков.