Националният селекционер Красимир Балъков заяви, че се възхищава на работата на Гарет Саутгейт, срещу когото ще се изправи в треньорски сблъсък утре.

Англия и България излизат в европейска квалификация, която започва в 19 часа.

"Всички налични играчи са здрави, а със състава съм наясно на 99,9%. Обожавам това, което виждам от моя колега Саутгейт и футболът, който той практикува. Искам и ние един ден да достигнем това и да играем такъв футбол. На този етап обаче, ще трябва да се съобразяваме с възможностите си.

Играчите трябва да са наясно, че трябва да дадат доста повече от 100%. В противен случай няма да изкопчим нищо. Трябва да сме готови за противодействие на английския стил на игра, нямаме друг избор. Полижителен резултат е да не паднеш. Загубата не е положителен резултат. Най-важното обаче е максимално да затрудним Англия, да играем достойно.

Няма да разкрия нишо за състава. Нито за Христо Иванов, нито за бразилците Марселиньо и Вандрсон. Утре ше получите отговора.

Знаете, че класирането е почти невъзможно. Трябват ни само победи, а виждате какви мачове предстоят. Шансовете са минимални. Искам до края на квалификациите да проверя всички играчи, защото ако получим шанс през Лигата на нациите, искам да имам един обигран състав с доста готови футболисти.

Балъков получи въпрос от бразилски журналлист за качествата на Марселин о и Вандерсон: Те са стрхотни, определно вдигат нивото и добавят футболно качество. Даже мисля, ме Марселиньо има мач". (Звездата на Лудогорец има 7 мача и 2 гола б.а.).

Ивелин Попов също има надежда за успешен резултат на "Уембли".

"Разбира се, че по-опитните, които вече сме играли тук, поговорихме с младите. Знаем, че един добър мач на "Уембли" може да ти отвори вратите за силен трансфер. Виждат се много положителни неша на тренировките с Балъков. Той иска от нас неща, които практикуват най-големите тимове, вече всичко зависи от нас. Отмина времето на футбола с ритане към централния нападател", заяви капитанът.

На въпрос какво си спомня от последния мач и за проваления трансфер в Блекбърн: "Преди 9 години започнахме добре, но получихме ранен гол. Пропуснахме две попадение, а след това стана тежко. За трансфер в Блекбърн не съжалявам, така е било писано".

Попето сподеи и, че е купил преди години екипа на Гунди, с който легендарният левскар вкара страхотен гол на "Уембли".