Доскорошният селекционер на националния футболен тим - Красимир Балъков, нападната някои от членовете на Изпълкома.

В интервю пред "Спортал", Балъков сподели, че постоянните критики от ръководните органи на футбола ни, са абсолютно недопустими и вредат както на играчите, така и на целия ни футбол.

Той най-вероятно визира собственика на Славия Венцеслав Стефанов, който неведнъж са нападали националните футболисти. Часове преди обявяването на Георги Дерменджиев за национален селекционер, Стефанов си позволи да нападне специалиста, поставяйки под въпрос качествата му и сривайки авторитета му в публичното пространство.

По този повод Балъков сподели:

"Не може хора от Изпълкома постоянно да говорят и да плюят по тези футболисти. Това вреди.

Той идва убит от хора, които пред медиите си прокарват собствени политики. Това трябва да спре. Не може след назначаването на Дерменджиев да има изказване на член от Изпълкома какъв бил той. Години наред няма да имаме генерация, която да ни представя, ако продължим така. Убеден съм, че този национален отбор има потенциал и може март месец да обърне нещата. Всички си подадохме оставката.

Никога не съм попадал в такава ситуация. Преди мача с Англия имаше обяснение, че футболистите, когато излязат на терена, трябва да внимават какво говорят и казват, защото всеки един играч може да отиде при главния съдия и мачът да бъде прекратен. Всичко, което се случи, потопи целия отбор психически. Говорих с Трипиър, който успокояваше мен и всички други. Стърлинг също беше на линията. В един момент от някъде дойде и Хендерсън, който се опита да ме убеди, че съм чул и видял неща, които нито съм чул, нито съм видял.

Бях шокиран от цялата обстановка. След мача трябваше да мина през всички английски телевизии, които 99.9% питаха за расизма. Аз съм селекционер на националния отбор, а трябва да отговарям на политически въпроси.

Думите ми бяха извадени от контекст по различен начин. Обиколиха цяла Европа, все едно аз подкрепям расизма. Имал съм много тъмнокожи колеги, на които съм помагал повече, отколкото на българите. Опитах се да се защитя.

Никога няма да кажа кой от футболистите ме е разочаровал. Всички, които съм използвал, имат някакви качества. В България най-много разбираме от политика и футбол. Мнения има много. След като ми се даде възможност да си подам оставката, какво може да говори това? Последните десетина години много негативно се гледа на националните състезатели. Трябва да ги подкрепяме".