България - Ирак - това е мачът на откриването на Световната купа за деца в неравностойно положение (SATUC). Двубоят е днес (неделя, 12 август) от 16:00 часа, а домакин на събитието ще бъде Националната футболна база "Бояна".

Надпреварата, естествено, беше предшествана от жребия и официалната част, която се състоя вчера, а голяма част от погледите бяха вперени в красивата принцеса на Катар - Шейха Ал Тани.

Снимка: Официален сайт

"Бих искала с тази инициатива да успеем да направим нещо повече за децата в неравностойно положение - да имат повече храна, вода и дрехи. Също така и да направим нещо различно, което ще им помогне в бъдеще, което ще им покаже приятелството, света... И футболът е това нещо. Много деца обичат футбол и го практикуват", сподели принцеса Ал Тани, за която малко известен факт е, че е тренирала футбол в женския отбор на английския Челси.

Тя отговори на всички въпроси на медиите, а след официалната част, обърна внимание и на всички останали гости, сред които заместник изпълнителният директор на БФС Павел Колев и изпълнителния директор на "Спортс Мениджмънт България" Виктор Кирков - партньор на фондация SATUC за България.

Снимка: Официален сайт

Двубоят на откриването между България и Ирак ще бъде удостоен с присъствието и на президента на БФС Борислав Михайлов, който ще бъде в компанията на принцеса Шейха Ал Тани - основател на фондация SATUC (Sheikha Al Thani for Underprivileged Children), както и други официални лица от футболния и политически елит на страните участнички, както и на някои, които не са част от надпреварата - Египет.

От 15:00 часа певицата Нина Николина и Магическите гласове на България ще се погрижат за доброто настроение и ще направят така, че много от участниците да се запознаят отблизо с българската народна музика и песни.

Снимка: Официален сайт

А ето и какво определи жребият за 12-те отбори, разпределени в 4 групи:

Група А: България, Ирак и Либерия

Група В: Перу, Камбоджа и Босна и Херцеговина

Група С: Мексико, Камерун и Индонезия

Група D: Сирия, Мароко и Нигерия

Финалът на Световната купа е на 17 август.