Българският национален отбор по футбол ще отиде в Доха в края на март, за да изиграе две престижни контроли, докато доста от отборите по света играят решителните си баражи за място на Мондиала.

Родният тим ще се изправи срещу домакина на Световното първенство Катар, както и срещу финалиста от последния Мондиал - Хърватия.

Първата ни среща е на 26 март, когато се изправяме срещу хърватите в Доха. Арената на сблъсъка все още не е ясна, но по всяка вероятност ще бъде един от стадионите, които в края на тази година ще посрещнат двубоите от Световното първенство.

Хърватия си осигури място на Мондиала през ноември, където в ролята си на вицешампион ще е един от фаворитите за място в елиминациите.

Три дни по-късно България се изправя и срещу домакина на Мондиала, като това ще е вторият ни сблъсък с арабската страна.

През 1988-а отново гостуваме в Доха за контрола, като побеждаваме домакините с 3:2, а победният гол вкарва Христо Стоичков.

Това са поредните сериозни проверки, които отборът ни играе, след като през миналата година гостува на световния шампион Франция, както и на силните отбори на Русия и Украйна.