Българката Мила Христова получи поредно международно признание за качествата си на юрист и за активната работа до момента в сферата на правата на професионалните футболисти. На заседание на борда на ФИФПРО Дивизия Европа (световния съюз на футболистите) тя бе избрана за първи вицепрезидент на организацията. Христова спечели убедително гласуването за високия пост в конкуренция с бившия футболист на Рома Дамяно Томази (Италия), Маркета Хандлова (Чехия) и Спирос Неофидис (Кипър).

Президент на ФИФПРО Дивизия Европа е Боби Барнс от Англия. Адвокат Мила Христова е член на световния и европейския борд на ФИФПРО, а също така е вицепрезидент на Асоциацията на българските футболисти (АБФ).

ФИФПро е синдикатът на професионалните футболисти, а подразделението му Дивизия Европа е съответната структура за Стария континент.

"Приемам този избор не само като личен успех, а преди всичко като признание за цялостната работа на Асоциацията на българските футболисти, която е един активен и уважаван член на ФИФПРО", заяви 35-годишната Христова след избирането й на поста.

През ноември миналата година в Изпълнителния комитет на ФИФПро за света на годишния конгрес на организацията, който се проведе в Париж. В този орган членовете са 18, а тя се превърна в едно от седемте нови лица.