Иван Колев вдигна трофей още в първия си мач като треньор на Мазия. Българският треньор пое шампиона на Малдивите в началото на февруари, като на поста наследи добре познато у нас име - Миодраг Йешич, който загина в катастрофа през декември миналата година.

Воденият от Колев тим на Мазия победи с 2:1 Ийгълс и спечели отличието за пети път в историята си, съобщават колегите от 24 часа.

65-годишният специалист, който за последно водеше Локомотив (София) у нас, има сериозен опит в азиатския футбол. Той е бил национален селекционер на Индонезия (на два пъти) и Мианмар, а също така е водил и индонезийските Персия (Джакарта), Митра Кукак, Персипура Джаяпур, Сривиая и Персикабо, както и Янгон Юнайтед в Мианмар, с който печели две титли на страната.

Колев обаче не е първият българин, който може да заяви, че е работил на Малдивите.

Бившият треньор на Черно море Велизар Попов на два пъти бе национален селекционер на островната страна и през 2013-а дори бе избран за "Треньор на годината". Там е бил и наставник на клубния Ню Радиант, а откакто напусна "моряците" и изкара сезон и половина в молдовския Костулени, Попов пое към Азия и премина през Малдивите, Оман, Тайланд, Малайзия и Мианмар, за да акостира във Виетнам, където води Тан Хоа от декември миналата година.