България ще играе срещу Катар в събота в контрола, която е престижна и ще привлече вниманието на световния футбол - нещо, което не може да се каже често за проверките, които играят националите. Този път обаче те се изправят срещу домакина на Мондиал 2022, а три дни по-късно - и срещу финалиста от миналото световно първенство Хърватия, отново в Катар.

В 19,30 ч в събота срещаме домакина на Мондиала и то, не къде да е. Стадион "Education City Stadium" в Ал Раян е една от арените за първенството в края на годината, съвсем нова и страхотно изглеждаща.

Наричат я Диаманта на пустинята, откриха я преди година и половина, тъкмо навреме, за да стане сцена на финала на Световното клубно първенство за 2020-а, което спечели Байерн.

На този стадион ще има пет мача от първото в историята зимно световно в края на 2022-ра, като три са от груповата фаза, един осминафинал и един четвъртфинал

Съоръжението е част от целия Университетски комплекс Education City, който се простира на внушителните 12 квадратни километра.

Спортната му база е изключителна - освен футболния стадион има стандартно голф игрище, което приема професионални турнири, зали за хандбал (игра се световно първенство), баскетбол, хокей на трева и лека атлетика.

В Диаманта ще гастролират и българите в събота, а нищо чудно голяма част или всички 45 хиляди места на "Education City Stadium" да са пълни.

Местните се запалиха по футбола неимоверно много в последните години с инерцията на наближаващия Мондиал в тяхната страна. 

 Embed from Getty Images