Случка, която олицетворява Балканите, беляза дербито на босненския футбол между Вележ (Мостар) и Борац (Баня Лука). Мачът така и не завърши, защото фенове на домакините нахлуха на игрището десетина минути преди края, когато техните любимци изоставаха в резултата с два гола.

След преждевременния край на мача, съдиите напускат стадиона с автомобил, но се оказват в ролята на преследвани от бесните фенове на домакините. Автомобилната гонка изобилства от опити на ултрасите да засекат реферите, като междувременно ги замерят с предмети и пиротехника.

След като успяват да счупят прозорците, една от факлите, хвърлени от феновете, попада вътре в колата. При това в момент, в който тя преминава през тунел.

За щастие и тримата съдии успяват да излязат бързо от възпламенилата се кола, която изгаря изцяло. Съдиите са без сериозни наранявания и са били прегледани в местната болница.

Властите пък обявиха, че извършителите са избягали.

Съперничеството между Мостар и Баня Лука е едно от най-жестоките в местния футбол. В Мостар живеят предимно хървати и босненци, докато Баня Лука е с предимно сръбско население и напрежението помежду им е високо, особено след разпадането на Югославия.