Дербито на гръцкия футбол между Олимпиакос и Панатинайкос не завърши, а тепърва ще стане ясно кога и как ще бъде доиграно. Двата атински гранда премериха сили в неделя вечер в Пирея, а по традиция на трибуните на стадион "Караискакис" повече от 30 хиляди фенове създадоха запомняща се атмосфера.

Но и направиха така, че на любимците им по всяка вероятност ще се наложи да завършат двубоя без подкрепа от привържениците си.

Срещата бе прекъсната след 50 минути игра, когато от агитката на домакините към зоната, където резервите на гостите загряват, полетя бомба. И един от играчите на "детелините" се строполи на земята, след което бе изнесен на носилка и закаран в болница с линейка.

Съвсем в реда на нещата и страстите, съпътстващи този двубой, гостите от ПАО се прибраха в съблекалнята и отказаха да излязат обратно на терена.

Така срещата бе спряна при резултат 1:1, след като Йоргос Ваянидис бе вкарал за гостите в 28-ата минута, а само две минути преди инцидента Мади Камара бе изравнил за домакините.

Олимпиакос е лидер в класирането с 20 точки, а Панатинайкос е четвърти с три по-малко.