Барселона обяви загуби от малко над 100 милиона евро в рамките на тази година, причинени основно от пандемията и невъзможността на клуба да генерира приходи от мачове, продажби на артикули, посещения на клубния музей и т.н.

Президентът Хосеп Бартомей обаче успокои, че нещата са под контрол заради две добри новини на финансовия фронт от последните дни. Едната е свързана с договорената продажба на Артур в Ювентус (размяна за Миралем Пянич) и доплащане от италианците, която ще донесе около 30 милиона евро.

Другата - Барса си спести около 45 милиона долара от делото, което спечели за злоупотреби по трансфера на Неймар от Сантос преди 6 години. Ако там решението не бе в полза на каталунците, финансовата картинка щеше да изглежда доста по-мрачна.

Играчите ще чакат възстановянане на пълната сума от заплатите им, редуцирани в месеците април, май, юни и юли. Барса се договори спестените от възнагражденията пари да идат за другите служители в клуба извън първия отбор, за да няма уволнения и съкращения.

Бюджетът на Барса за сезон 2019-2020 г. бе най-големият в историята на футбола - 1.047 милиарда евро.

"Дупките" обаче се появиха заради пандемията и принудителната пауза във футбола, донесла "нули" в графите с входящи средства от най-големите пера - билети, туристи, фенартикули...