Очакваното с огромно нетърпение завръщане на Лео Меси в Барселона изглежда все по-реално.

А поредното доказателство дойде от твърдение на популярния в Испания спортен журналист Жерард Ромеро, който е изключително приближен до каталунския гранд.

По информация на Ромеро, от Барселона вече са поискали от Ла Лига да одобрят плана им за завръщането на Лионел Меси на "Камп Ноу".

Както е известно, договорът на нападателя с Пари Сен Жермен изтича в края на сезона, като напоследък все по-често се появяват информации, че каталунците ще направят всичко възможно да си върнат бившата звезда.

Според Ромеро, в края на март от Барселона са изпратили до Ла Лига своя план за евентуалното привличане на Меси като свободен агент през лятото. Както е известно, "блаугранас" имат проблеми с регистрирането на своите нови попълнения през последните няколко трансферни прозореца заради затрудненията си със спазването на Финансовия феърплей и затова са се допитали до Ла Лига.

Оттам им отговорили, че не са съгласни с някои точки по плана, но клубът скоро ще им изпрати нов такъв. Все пак от футболната лига вярват, че Барса и Меси вече са постигнали споразумение.

Междувременно, маркетинговият отдел на Барса вече работи върху материалите, свързани потенциалното завръщане на клубната легенда.

Като по всичко личи, че скоро голямата новина може да се превърне в официална.