Барселона се изправи пред куриозен проблем при днешната си първа тренировка на родна земя след околосветското турне. На заниманието треньорът Шави има на разположение огромната група от 29 играчи, всички от които с действащи договори с първия тим.

Според испанските медии, треньорът на каталунците Шави бурно е изразил недоволството си от огромния брой играчи и е настоял спешно да има чистка.

Барса може да картотекира максимум 25 състезатели за новия сезон в Ла Лига, който започва след 10 дни с мач срещу Райо Валекано. Това означава, че поне четирима трябва да бъдат разкарани. Нещо повече - Шави качи в първия отбор още трима от дубъла, което означава, че бройката набъбва до 32 футболисти.

Според "Мундо депортиво", ръководството е помолило всички ненужни да тренират отделно от първия отбор, за да не пречат на заниманието. Това обаче няма как да стане насила и за целта всеки от нарочените за гонене трябва изрично да се съгласи.

Проблемът с огромната бройка може да попречи на клуба да картотекира някои от новите си попълнения. Ръководството уверява, че всичко ще е наред, но успешната развръзка зависи от това доколко бързо ще се разтовари бюджета за заплати с напускането на ненужните.

Най-належаща е раздялата с Мемфис Депай и Френки де Йонг, но и двамата отказват да напуснат клуба, без да получат солидно финансово обезщетение - нещо, което към момента не е по силите на Барса.

На фона на този трансферен хаос, AS пък потърси за коментар популярния импресарио Хосе Мария Мингея, който навремето докара Христо Стоичков на "Камп Ноу".

"Ситуацията е неприемлива за клуб като Барселона. Не може да не си се освободил от ненужните, а да привличаш нови играчи. Това поражда хаос. Имам и резерви относно това как Левандовски ще се адаптира към испанския футбол, но дано не съм прав", сподели Мингея.