Дългоочакваните преговори за нов договор между Барселона и Лионел Меси най-сетне започнаха. Аржентинският капитан на клуба е с изтичаща сделка и след края на сезона ще бъде свободен агент, ако не постигне разбирателство с ръководството.

Преди сезона легендарната десетка пожела да напусне Барса, а след като до негов трансфер не се стигна, имаше заплахи, че ще си тръгне като свободен агент. Ситуацията обаче се промени коренно, след като Жоан Лапорта отново бе избран за президент на Барселона.

Именно Лапорта е сочен като основната причина Лео да преосмисли позицията си и да остане в единствения клуб, за който е играл досега като професионалист.

Според информация на каталунското издание SPORT, Лапорта и бащата на Меси, Хорхе, вече са провели среща, на която са обсъдили и стигнали до договорка за основите на новия контракт. Тепърва обаче ще се изясняват финансите, защото Барса все още се намира в период на одит след встъпването на новото ръководство в длъжност.

Основната задача пред Лапорта и останалите шефове към днешна дата е да осигурят пари за новия договор на Лео, което ще е нелека задача, предвид огромните дългове на отбора.

Сегашният му контракт приключва на 30 юни.