Ръководството на Барселона ще заведе съдебно дело срещу испанския вестник El Mundo, където бе публикувана информация за настоящия договор на Лионел Меси. Мадридското издание шокира футболната общественост вчера, когато изнесе данни от сделката на десетката с каталунския клуб.

От Барса обявиха, че не са отговорни за изтичането на тези данни, като вече планират правните си действия срещу столичното издание.

“С оглед на публикуваната информация във вестник “Ел Мундо”, касаеща професионалните взаимоотношения между Барселона и Лионел Меси, клубът осъжда това действие, защото става дума за нарушаване на конфинденционалността между замесените страни”, гласи изявлението на каталунския клуб.

“Барселона категорично отхвърля всякаква отговорност за публикацията и ще извърши нужните правни действия срещу вестник “Ел Мундо” за нанесени щети в следствие на публикацията. Изказваме абсолютната си подкреа към Лионел Меси, особено при такъв опит да се дискредитира неговия имидж и да бъде нарушена връзката му с клуба, в който той работи здраво, за да стане най-добрият в истоията на футбола”, добавят още “блаугранас”. 

Изтеклата информация изглежда не трогна особено Меси, който вкара един от голове при победата над Атлетик Билбао снощи.