Барселона започна преговори със семейството на Пабло Мартин Паес Гавира за първия му договор като професионален футболист. Преговори може би дори е силна дума, тъй като фамилията изобщо няма намерение да слуша други оферти - 17-годишният играч ще подпише с минимална заплата за първата година, след което постепенно ще се превърне в основна фигура и по този показател в клуба.

Според каталунските медии пакетът, който Барса предлага, след 3 години ще направи Гави - както светът вече познава детето-чудо в сърцето на халфовата линия, един от най-скъпоплатените играчи на отбора. Дотогава клубът се надява да е преодолял огромните си финансови проблеми.

Кой е той, колко рекорда счупи вече и защо е толкова високо ценен от Барса - ТУК.

Гави изгря по върховете на играта светкавично, дебютира като титуляр в края на септември, а преди 10 дни се появи в стартовия състав на Испания срещу европейския шампион Италия на "Сан Сиро" в Лигата на нациите. Едва навършил 17 години, той е най-младият футболист, някога носил екипа на Ла Фурия.

С едва пет титулярни мача в мъжкия футбол (3 първенството с Барса и 2 за Испания на полуфинала и финала в Лигата на нациите), халфът изуми всички със зрялата си игра, а легендарният Шави призна, че не е виждал такова чудо на 17 години.

"Има много повече оръжия на терена от мен на неговата възраст", каза великият капитан и лидер на Барса от близкото минало.

Първият договор на Гави ще включва и клауза за освобождаване, като се очаква тя да е баснословна - поне 400 милиона евро. По подобен начин 19-годишният Педри преди дни подписа контракт с каталунците, в който клаузата е... 1 милиард евро.

Това е бъдещето на Барса - тези двамата плюс 18-годишният Ансу Фати.

Педри и Гави са сред 20-те номинирани за наградата "Златно момче", която в края на годината по традиция "Тутоспорс" ще даде на най-добрия млад играч в света.