Голямата реконструкция на “Камп Ноу” ще започне през лятото на 2023 година, а ремонтните дейности ще принудят Барселона да се премести на друго съоръжение в града за сезон 2023/2024. Каталунците ще сменят дългогодишния си дом с Олимпийския стадион на хълма Монтжуик докато ремонта на легендарния им стадион приключи.

Това стана ясно след среща между кметицата на Барселона Ада Колау и клубния президент Жоан Лапорта.

Всъщност работата по стадиона ще започне още това лято, но първоначално дейностите няма да възпрепятстват домакинствата за идния сезон - 2022/2023. 

Официалната информация гласи, че ще бъде съборена структура, намираща се зад южната врата на стадиона, където се помещаваше и медицинския център. Освен това ще бъдат подсилени трибуните и ще бъдат подобрени телекомуникационните връзки на съоръжението.

Същинският ремонт обаче ще стартира през 2023 година, когато една от трибуните ще бъде съборена изцяло и именно това ще доведе до преместването на Олимпийския стадион, защото домакинства на “Камп Ноу” биха били възможни единствено при 50% капацитет, което не е рентабилно за клуба.

Олимпийското съоръжение, което носи името “Естади Олимпик Луис Компанис” има капацитет от 60 713 места, което го прави петото най-голямо в Испания. 

Между 1997 и 2009 година там домакинстваше Еспаньол.