Tрагедия застигна семейството на голмайстора на Етър и родното елитно първенство Даниел Младенов. В неделя е починал неговият баща Венцислав, който се е удавил в язовир Дренов дол, съобщава "Монитор".

Трагедията се разиграва в неделния ден, когато дългогодишният спасител Венцислав Младенов отива с група приятели на язовира край Кюстендил. Около 15.30 часа вчера той внезапно изчезва, а първи сигнал подават на тел.112 неговите приятели. "Хората не са видели да се дави, просто изведнъж мъжът е изчезнал от погледа им. Линейката е пристигнала буквално 5 минути след подаването на сигнала, но от Венцислав е нямало и следа", коментираха полицаи, които са извършили оглед в района. Чак в понеделник водолази от ГДБПЗН успяват да извадят тялото на Венцислав.

"Трупът е закаран за аутопсия. Едва след това ще стане ясна причината за смъртта. Възможно е да му е прилошало, но към момента можем само да гадаем", коментира и говорителят на ОДМВР - Кюстендил, Катя Табачка.

Запознати с водоема коментират, че язовир Дренов дол е много коварен, тъй като след определено разстояние от брега, дълбочината рязко се увеличава, а водата става ледена и направо смразява кръвта на човек. "Възможно е точно поради тази причина сърцето на Венци да е спряло и той да е потънал", коментираха кюстендилци.

През последните 3 дни пък това е втора жертва, която поглъщат водите на неохраняеми водни обекти в Кюстендил. Въпреки множеството предупредителни табели кюстендилци продължават да се разхлаждат в необезопасени за целта места. Преди три дни смъртта си намери и 49-годишният Любомир Велинов, който се удави в частен водоем в кюстендилското село Вратца.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/62149-66751-36941/0331/bg