Единсон Кавани не е щастлив в Англия, изстреля в интервю неговият баща Луис. Според него уругвайската звезда просто не се чувства на мястото си на Острова и иска да напусне Манчестър Юнайтед след края на сезона.

Нападателят бе привлечен със свободен трансфер през миналата есен, записа 25 участия до момента и вкара 7 гола за "червените дяволи", но не е титуляр в състава на Оле Солскяр.

Проблемите му извън терена са далеч по-големи, най-вече с абсурдното наказание за расизъм, наложено му след разменени реплики с негов близък приятел в социалните мрежи.

"На около 60 процента съм наясно, че Еди ще иска да се върне в Южна Америка след сезона - каза баща му в интервюто за TyC Sports network, медия със силно влияние на този континент. - Много сме притеснени за него. Винаги сме ходили при него, където е играл в кариерата си, винаги сме му гостували, той се е чувствал великолепно навсякъде. Навсякъде са го обичали и е имал много приятели. Сега не е така и той не се чувства комфортно там, където е.

От няколко години той мисли за това, че иска да е по-близо до семейството и приятелите, и очаквам през това лято да се върне в Южна Америка. Има и конкретен интерес от един голям клуб, но затова е рано да се говори."

Клубът, както разкриха аржентинските медии, е Бока Хуниорс.

Самият Кавани не коментира интервюто на баща си, но публикува снимка в Инстаграм профила си от мач на Юнайтед с текст: "Горд съм да нося тази фланелка".

Така че думите на Луис Кавани може да се окажат самоинициатива, а не нещо, координирано в разговор със сина му.