Бъдещето на Лео Меси продължава да е обвито в неяснота, но по всичко изглежда, че не е свързано със завръщане в Барселона. Или поне - не и според бащата на нападателя и негов агент - Хорхе Меси.

Той бе засечен от испанските медии да каца в каталунската столица и това веднага породи слухове, че причината са преговори с Барса. Още на летището обаче Хорхе Меси бе категоричен, че това не стои на дневен ред.

"Не мисля, че Лео ще играе отново за Барселона. Не сме говорили с Лапорта и няма оферта", категоричен бе импресариото на звездата.

Както е ясно, договорът на Меси с ПСЖ изтича в края на сезона и световният шампион е свободен да преговаря с други клубове.

От настоящия му клуб на два пъти предложиха удължаване на контракта, но офертата бе отхвърлена. Поради 2 причини - първата е срокът на договора от една година, а втората - орязването на заплатата, за да може ПСЖ да се вмести в границите на финансовия феърплей.

Така към момента на преден план за Меси излиза преминаване в американската MLS - по-спокоен пристан за играча, а и отлично подплатен финансово.