Хорхе Меси, бащата на аржентинската легенда Лионел Меси, излезе с позиция, свързана с множеството слухове относно бъдещето на суперзвездата. В последните дни упорито се заговори, че Лео ще облече екипа на саудитския Ал-Хилал и ще получава умопомрачителна заплата, с която ще задмине дори и Кристиано Роналдо, понастоящем играещ за друг местен тим - Ал-Насър.

Меси-старши отхвърли всички слухове, свързани с бъдещето на Меси, използвайки социалната мрежа Instagram.

"Няма взето решение за следващия сезон и няма уговорка с нито един клуб. Нищо няма да бъде решено преди Лионел да приключи сезона с Пари Сен Жермен. Чак след това ще анализираме, ще видим възможностите и ще решим", написа той.

"Слуховете никога не спират, мнозина използват името на Лео, за да придобият известност, но истината е само една и мога да ви уверя, че няма споразумение с който и да било отбор. Нито устно, нито подписано. Нищо не е договорено и това няма да се промени до края на сезона", пише още Хорхе.

По думите му се създава целенасочена заблуда, а всеки злонамерен слух се превръща в новина.

Договорът на Меси с ПСЖ изтича в края на сезона. В него фигурира клауза за удължаването му с още година, която обаче може да бъде активирана само от клуба. Това няма да се случи, защото отношенията между двете страни съвсем се влошиха в последните седмици, като звездата дори бе отстранен от отбора заради пътуване до Саудитска Арабия, за което не бе получил разрешение от страна на ръководството.