Дългогодишният собственик на Левски - Тодор Батков, не се изказа особено ласкаво за Станимир Стоилов, под чието ръководство бяха най-силните години за Левски през новия век.

В момента клубът е доста далеч от онова състояние, а Батков е на мнение, че Стоилов е трябвало да помогне на "сините" в изключитлено тежката ситуация.

Тандемът Сираков-Стоилов пожъна успехи преди 15 години, като имаше разговори и индикации, че треньорът може да се завърне на "Герена".

Пропадналта сделка с Джоузеф Диксън и нясното бъдеще на Левски отказаха Мъри от подобен ход, макар специалистът вече няколко години да стои без работа.

Именно заради това, Батков сподели пред 7/8 ТV, че не е имало по-подходящ момент Стоилов да се завърне и безвъзмездно да помогне на клубът, който му даде шанс в треньорската професия.

"Не адмирирам това, което Наско каза по повод последния разговор с Мъри - че едва ли не Мъри бил готов, но ние не можем да си го позволим. Аз съм възмутен... При цялото ми уважение, Мъри стана треньор благодарение на Левски. Беше играещ помощник треньор на Славолюб Муслин. После, като прекрати кариерата, Левски му помогна да вземе първия си лиценз - беше изостанал, не ходеше на лекции в НСА, намесихме се ние.

Левски му помогна да отиде на стаж в Барселона, да поеме национален юношески отбор от улицата. Левски го извика на улица "Алабин" и му каза - от утре поемаш отбора, отивай да правиш концепция. Казах му: Това е положението.

После дойдоха успехите. Не искам да му давам акъл, но вместо да си седи вкъщи и да ходи по кафенетата, да се върне. Какво му пречи?! Живко е негов възпитаник, а няма лиценз. Какво пречи Мъри да се включи? Да, сега нямаме пари, но той малко ли пари взе? Стоилов направи добра кариера. Помогни на родния си клуб, ако го обичаш! Поне да отиде да помага на Живко! И да няма резултати, това няма да навреди на кариерата му, защото всеки знае Левски на какво дередже е", заяви Батков.