Байерн извади от състава за съботния голям мач в Бундеслигата срещу Айнтрахт една от звездите си. Нападателят на баварците и на германския национален тим Серж Гнабри няма да е титуляр, а е възможно и да не попадне в групата.

Това съобщи директорът по футбол на клуба Хасан Салихамиджич, който обясни и причините.

През седмицата Гнабри е предприел пътуване до Париж, за да присъства на събития от Модната седмица във френската столица. Клубът не е бил известен, а въпреки че не е нарушил график за тренировки, играчът никак не е зарадвал шефовете си с пътешествието.

Байерн е в трудна ситуация (като за неговите стандарти) - два мача без победа след подновяването на първенството, като допусна две ремита и преднината му на върха в класирането е само три точки.

Гнабри не игра особено силно нито срещу Лайпциг, нито срещу Кьолн (1:1 и в двете срещи), а да се качи на самолета за Париж не се е харесало на Салихамиджич.

"Аматьорска работа - отсече Хасан, сам бивш играч на Байерн. - Серж не е малко момче и би следвало да обмисля по-добре действията си. Имахме разговор, напълно спокоен и директен. Ще бъде на скамейката срещу Айнтрахт и ще влезе, ако треньорът прецени. Може и да не попадне в групата."

Съперникът от Франкфурт е на 5 точки от Байерн и започна вихрено след рестарта, като се стреми да навакса и да гони върха в класирането.

Мачът е в събота от 19:30 часа.