Дейвид Алаба е уведомил ръководството на Байерн (Мюнхен), че желае да напусне клуба. Австрийският защитник носи екипа на баварците вече повече от десетилетие, но неразбирателство в преговорите за нов договор може да го принуди да потърси развитие на кариерата си, а и явно по-добри условия другаде.

Медиите в Германия твърдят, че това наистина ще се случи, ако Алаба не получи по-добра оферта. Същевременно президентът на Байерн Херберт Хайнер заяви, че преговорите между двете страни са приключили и последното предложение от страна на клуба е оттеглено. 

Ако двете страни не постигнат консенсус, 28-годишният футболист ще може да напусне в края на сезона като свободен агент.

Шесткратният "Футболист на годината" на Австрия със сигурност няма да остане без отбор, но надали си е представял, че ще си тръгне от Мюнхен така, ако въобще дори е помислял за напускане. Към момента той има почти 400 мача за отбора. 

Отбори като Ливърпул, Пари Сен Жермен, Ювентус, Барселона и Реал (Мадрид) пък вече потриват ръце, след като името на Алаба редовно е свързвано с потенциален трансфер в някой от тях.