Мароканският национал Нусаир Мазрауи е бил отстранен от тренировките на представителния отбор на Байерн (Мюнхен), съобщават масово медиите в Германия. Причина за това е изказване в подкрепа на Палестина, което роденият в Нидерландия защитник направи в социалните мрежи преди няколко дни.

Тогава той пожела победа на палестинците, визирайки военния конфликт с Израел, а след това уточни какво е имал предвид.

"Смятам, че е доста разочароващо да трябва да обяснявам вижданията си. Има ситуация, в която хиляди невинни хора биват убивани. Моята позиция е такава, че ще работя за мир", добави тогава мароканецът.

След завръщането си от паузата за националните отбори той се срещна с ръководството на Байерн, а днес бе отлъчен от първия тим, като в социалните мрежи се появиха кадри как се подготвя индивидуално. По информация на вестник BILD по всяка вероятност Мазрауи ще бъде освободен или продаден през следващия трансферен прозорец.

Баварците си навлякоха доста гняв от собствените си фенове в социалните мрежи, където те се възмущават как преди няколко седмици от клуба са били готови да върнат Жером Боатенг, който е осъден за домашно насилие. Сделката не стана факт именно заради натиск от запалянковците, които сега казват, че е лицемерно да се говори за морал и стандарти при ситуация, в която даден играч споделя личните си виждания.

Стигна се дотам, че депутати от Бундестага поискаха депортацията на мароканския футболист. Нещо, което няма ка кда стане, защото той не е извършил престъпление, както поясни Йоаким Херман - вътрешен министър на Бавария.

Този сезон мароканският национал има 9 мача за шампионите на Германия.