Байерн се подготвя да нанесе решаващ удар на пазара с втора оферта за Хари Кейн, която да направи сделката възможна. Нападателят на Тотнъм иска да премине в германския гранд и вече го е заявил на шефовете си в Лондон.

Кейн - капитан и символ на отбора, в който е от 14 години, не е спечелил нито един трофей с "шпорите", въпреки че има невероятни статистики на голове и асистенции.

И трябва да направи важен избор - ще продължи да носи на гърба си Тотнъм в търсене на купи и успехи, или ще премине в Мюнхен, където те са почти гарантирани.

Английският клуб отказа оферта за 70 милиона евро миналата седмица, като твърди, че не иска да продава Хари това лято. Но ако предложението достигне 85-90 милиона, несъмнено в Северен Лондон ще се замислят.

При желанието на самия играч да опита в друго първенство и клуб, както и при възрастта му - в края на месеца ще е на 30 г., Тотнъм може да склони да продава.

Именно такива са очакванията и в Мюнхен, където подготвят предложение за 85 милиона евро плюс 15 милиона като бонуси и добавки. А те изглеждат постижими още в следващите 18 месеца.

Новият мениджър на Тотнъм Ангелос Постекоглу също е пожелал яснота по темата и би искал да знае остава или си тръгва Кейн още тази седмица. От следващата тимът му се събира на предсезонна подготовка и разликата дали това ще е без или с капитана, е огромна.

А казусът има и пряко отношение към това какъв бюджет за нови играчи ще има австралийският мениджър. Защото се очаква при продажба на Хари, цялата сума от нея да отиде за трансферните планове на Постекоглу, в търсене на негов заместник и поне още един футболист.