В Байерн (Мюнхен) се опитват да функционират като нормален футболен клуб по време на пандемията от COVID-19, колкото и да е трудна тази задача.

В административен план баварците се справят - Ханзи Флик подписа нов договор и ще остане начело на шампионите до 2023 година, а в близките дни се очаква и Томас Мюлер да преподпише.

От спортна гледна точка нещата също изглежда се нормализират постепенно. Вчера играчите на Байерн подновиха тренировки, след като забраната от страна на правителството изтече на 5 април.

Всички участвали играчи са били тествани за коронавирус преди заниманието, като резултатите ще станат ясни съвсем скоро.

Тренировката, разбира се, бе далеч от традиционна - футболистите не се поздравяваха, нямаше упражнения с единоборства на терена и всички спазваха сериозна дистанция помежду си.

 "Да тренираме на малки групи определено беше странно, но същевременно бе приятно да видя момчетата на живо отново. Благодаря на всички от клуба, които помогнаха отново да правим футболни тренировки в това трудно време", каза капитанът на отбора Мануел Нойер.