Ерик Максим Чупо-Мотинг и Буна Сар са първите двама футболисти, които ще си тръгнат от Байерн (Мюнхен) след разочароващия сезон - първи без трофей от 12 години насам. И двамата са с изтичащи договори, които няма да бъдат подновени предвид напредващата им възраст, както и периферните им роли в състава.

"Искаме да благодарим на Ерик Максим Чупо-Мотинг и Буна Сар за четири много успешни години заедно", каза спортният директор Макс Еберл.

И двамата футболисти пристигнаха в Мюнхен през лятото на 2020 година.

Вече 35-годишният Чупо-Мотинг премина на "Алианц Арена" от Пари Сен Жермен и допринесе с 38 гола и 13 асистенции в 122 мача, докато Сар, който сега е на 32, спечели същите отличия, но игра в значително по-малко мачове след трансфера си от Марсилия - общо 33 двубоя.

Тези двама играчи са единствените в настоящия състав на германския гранд, които са с изтичащи договори.

Ситуацията за лятото на 2025-а обаче е доста по-мащабна от тази гледна точка, тъй като тогава приключват сделките на редица фигури като Мануел Нойер, Томас Мюлер, Джошуа Кимих, Ерик Дайър, Алфонсо Дейвис и Лирой Сане.

Освен това Байерн продължава търсенето на нов треньор, след като преди няколко месеца стана ясно, че Томас Тухел ще си тръгне в края на сезона - година по-рано от предвиденото в договора му.