Германският шампион Байерн (Мюнхен) готви безпрецедентен бойкот на националния отбор заради разразилия се спор за вратарския пост.

Марк Андре Тер Щеген (Барселона) и Мануел Нойер (Байерн) влязоха в словесна война за това кой от двамата трябва да е под рамката на вратата в състава на Йоахим Льов.

Президентът на баварците Ули Хьонес се включи рязко в дебата и заплаши, че ще спре играчите си напът за националния отбор, ако Льов реши да не разчита на Нойер.

"Преди да бъде направена тази смяна, няма да пращаме играчи към националния отбор. Няма как да приемем на тази позиция да има смяна", заяви Хьонес.

Той е категоричен, че няма да води разговор с Льов и селекционерът вече трябва да е наясно, че няма да има компромиси.

Мениджърът в националния отбор Оливър Бирхов също коментира ситуацията, като каза, че не е притеснен, тъй като по правилника на ФИФА отборите са длъжни да пускат играчите си в националния отбор.

Потенциален бойкот на Байерн ще създаде главоболия на Льов, тъй като няма да може да разчита на Нойер, Никлас Зюле, Джошуа Кимих, Леон Горецка и Серж Гнабри.

Конфликтът между селекционера и Байерн обаче има предистория. През март Льов изненадващо извади от състава без обяснение Томас Мюлер, Матс Хумелс и Жером Боатенг, които повече няма да носят националната фланелка.

Тримата бяха неделима част от Бундестима в последните години, като имаха основна роля за Световната титла в Бразилия преди 5 лета.

Мануел Нойер неизменно пази на вратата на Германия в послендите години, макар че Тер Щеген играе много силно с екипа на Барселона.

Наскоро Тер Щеген заяви, че заслужава да е титуляр за националния отбор, а колегата му от Байерн определи думите му като "неуважителни" спрямо останалите, които се борят за титулярно място.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/4711-61380/0231/bg