Байерн (Мюнхен) отвори нова страница с назначението на своя нов спортен директор.

Става въпрос за Кристоф Фройнд, който официално зае така важния в баварския клуб пост.

Добре знаем, че именно перфектният синхрон между спортният директор и треньора е водел до най-големи успехи в Байерн, а присъствието на Хасан Салихамиджич на поста се смяташе за една от причините за неубедителния последен сезон.

Медиите в Германия твърдяха, че Салихамиджич непрестанно създава конфликтни ситуации с треньор и играчи, като босненецът бе освободен от поста си през май.

46-годишният Фройнд идва от РБ Залцбург, където в последните осем години бе архитект на най-успешния австрийски футболен проект.

Часов по-късно пък Байерн официално даде старт на предсезонните контроли, като това се случи със смущаващото 27:0 над аматьорския Ротах-Ерген.

Клуб, който е съставен от тотални любители, които играят футбол в свободното си време, но вчера имаха шанса да се докоснат до големите звезди на Байерн, а разликата бе потресаваща.

Джамал Мусиала, Марис Тел и Марсел Сабитцер отбелязаха по пет гола, а общо голмайсторите за баварците бяха 13.

Никаква милост от Байерн, но това все пак не е изолиран случай, защото подобни проверки видяхме и в Италия например, където елитните отбори на Сасуоло и Лацио стартираха с 22:0 и 17:0 над аматьори.