Байерн и Тотнъм проведоха трети кръг от преговори за евентуален трансфер на Хари Кейн, като те отново бяха в Лондон.

Делегация на гранда от Мюнхен е предложила нова оферта, която докосва близо 100 милиона евро с бонуси, добавени суми при изиграни мачове и вкарани голове, както и възможност за "първа опция", ако играчът бъде продаден от Байерн в някакъв момент. Тоест - Тотнъм ще има предимство при такъв сценарий, за да си го върне.

Но трансферната сума е 75 милиона евро чисти пари сега, а това отново не устройва лондонския клуб. "Шпорите" държат да получат в касата си 100 милиона евро и нито цент по-малко, за да продадат своя капитан и суперзвезда.

"Преговорите са били ужасно тежки и дори безкрайно търпеливите хора от Байерн започват да губят търпение", пишат немските медии днес.

Президентът на Тотнъм Даниел Леви направи кратък коментар пред английските и съвсем ясно обяви - разликата в исканото и предлагането засега е твърде голяма (явно - около 25 милиона евро).

Но в Германия имат и друго опасение. Че всъщност цялата работа може да се окаже губене на време, тъй като самият Кейн изобщо не е сигурен, че иска да напуска Тотнъм.

"Билд" пише, че Хари и неговият брат и агент обмислят възможността да останат в клуба и през следващия сезон, а не да правят трансфер, каквито бяха намеренията им през април и май.

Тогава е имало и разговори между играча и шефове на Байерн, като от Мюнхен твъдят, че той е дал дума - ако напусне родния клуб, ще подпише с този от Бавария.

Но сагата се проточва твърде дълго, а договорката изглежда твърде далеч...