Дейвид Бекъм и ръководството на Интер (Маями) са влезли в контакт с Хорхе Меси и щаба на Лео, който от няколко седмици е играч на ПСЖ.

Аржентинският гений подписа двегодишен контракт в Париж, но според медиите във Франция и Англия, не планира да остане там след изтичането му.

Неговата огромна мечта е да завърши кариерата си в Нюелс олд Бойс в родния град Росарио, но е възможно да има още една междинна спирка по пътя или пък епилогът да е на друго място, което Меси от години нарича "свой дом" - Маями.

Семейството има имот там и прекарва ваканциите често именно във Флорида, а близките отношения с Бекъм и неговата фамилия не са тайна.

Цялата Мейджър лига на САЩ и Канада бленува да види в своите редове Меси или Кристиано Роналдо, като сокърът зад Океана вече е изключително популярен и не само сред огромните колонии с корени от Южна Америка, Европа или Азия. Американците също са запалени, като тв рейтингите на Копа Америка и Евро 2020 дори в неудобните за САЩ часове, бяха изключително високи.

А Лео и Кристиано са виждани като идеалните модерни посланици на играта в щатите, както преди 50 години това бе Пеле, а след него - Франц Бекенбауер, Йохан Кройф, Джордж Бест и останалите звезди, акостирали в тимове от американската лига.

Според английския "Мирър" Бекъм е намерил формула да пребори тавана на заплащане в МЛС и да сглоби схема за привличането на Меси без да наруши правилата.

Лео е заинтересуван и разговори вече са се водили, въпреки че десетката направи трансфер едва преди няколко дни. Става дума за контракт от 2023 г. насетне, след като Меси вече не е обвързан с Пари Сен Жермен.