Дейвид Бекъм обяви първото назначение на треньор в Интер (Маями).

Английската футболна легенда е собственик на новосъзданения клуб, който през март ще се включи в американската Мейджър Сокър Лига.

Бекъм обяви името на Диего Алонсо и го представи пред медиите във Флорида, като го нарече "вълнуващ млад наставник, който има визия за бъдещето на отбора".

Алонсо отвърна, че това е най-голямото предизвикателство като проект, което е поемал. Той е уругваец, на 44 години и известен с това, че отборите му имат ярко изразен почерк на игра. Не отстъпва от принципите си и характерът му често го вкарва в проблеми със собствениците.

Той е човекът, извел мексиканския Монтерей до триумф в Шампионската лига на КОНКАКАФ срещу Тигрес през май 2019-а. Успех, с който отборът се класира за Световното клубно първенство преди седмици.

Там обаче начело бе аржентинецът Антонио Мохамед, след като Алонсо бе уволнен след поредния скандал с ръководството през септември.

Интер (Маями) е истинско чудо - за 28 месеца клубът построи стадион и тренировъчна база, събра състав, в който има национали на САЩ, Венецуела, Панама и Мексико, няколко аржентинци, както и взе елитния треньор Алонсо.

Той е доказан в този регион и няма да има проблем с адаптацията в МЛС.

Амбициите на Бекъм не спират само с участие в лигата, очаква се той да посегне към големи имена от европейския футбол в следващите години. Проектът му включва дори немислимото - да опита един ден да събере в тима Меси и Роналдо.