Първенството в Белгия приключи, но проблемите на някои от отборите - не. Особено на Стандарт (Лиеж). Добре познатият тим има финансови проблеми, поради които може и да не се сдобие с нов лиценз и евентуално да бъде изхвърлен от елитната дивизия. Стандарт неизменно е част от първа дивизия от 1921 година насам - по-дълго от всеки друг местен тим.

В тежките времена на помощ се притече един от много белгийски национали, носили червено-белия екип - Маруан Фелайни. 32-годишният полузащитник започна кариерата си точно в Лиеж, а сега дари на Стандарт една четвът от годишната си заплата.

Фелайни играе в Китай, където прибира малко повече от 12 милиона евро на сезон, а сега е дал 3 милиона на първия си отбор, надявайки се всичко да бъде наред.

Друг бивш футболист на клуба в лицето на Аксел Витцел също се е включил в акцията по спасение, влагайки 1.6 милиона евро. Освен това футболистът на Борусия (Дортмунд) е осигурил група инвестори, които са закупили клубния стадион и след това са го отдали под наем на Стандарт.

Правилата в белгийския футбол са такива, че Стандарт може да се озове в аматьорския футбол, но това вероятно няма да се случи. Всяка година местната федерация разиграва един и същ сценарий - до последно плаши няколко отбора с огромни глоби и изхвърляне, но това не се случва. 

С парите на Фелайни в Лиеж са погасили най-наложителните си разходи. 

Стандарт е един от шестте тима в първите две нива на футбола в Белгия, намиращи се в незавидна финансова ситуация. Десеткратните шампиони на страната не са изплатили бонуси в размер на 1 милион евро на играчите си преди два месеца, а освен това не са представили нужните документи, гарантиращи финансова стабилност.

Фелайни и Витцел далеч не са единствените популярни имена, играли в Лиеж - фланелката на Стандарт са обличали още Миши Батшуай, Кристиан Бентеке, Тома Мюние, Насер Шадли, Кевин Миралас и още доста други.