Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов не се е отказал да се бори за поста и да се организира нов извънреден конгрес.

Той се срещна с деца от школата на ЦСКА и разказа пред медиите какви са плановете му, като и разкри, че организацията разпространява декларация, с която принуждава клубовете да признаят редовността на вота.

"Показвам ви декларация, която се разпространява от БФС и с която се задължават клубовете да я подпишат и да кажат, че не искат да се обжалва конгреса. Тоест да обжалват обжалването ни. БФС измами и не си спази устава на конгреса, защото трябваше да има балотаж. Сега обаче им казва: "отказвайте се от това обжалване, ние ви измамихме, но ще си продължим, вярвайте ни.

БФС се опитва да спре това нещо. Март месец пак има Конгрес. Има точка, че той трябва да бъде изборен. Техният мандат свършва на 18 март.

Подкрепата към нас я има на всяко ниво. Всички гледаме към подобряване бъдещето на футбола. Ще бъдат изненадани колко клубове ще се присъединят към нас. Клубовете са разочаровани от тях.

Очаквам същите неща от БФС. Пак има подтикване, притискане: "Вземи тези топки, тази екипировка, пък после гласувай за нас". Мисля, че има клубове, които не искат да приемат това, което правим. Оценката на БФС - трябва да сложим двойки на много места. В по-голямо количество са двойките, може да има и тройки някъде, но не са много. Да си слагаш шестици навсякъде обаче не е добре", завърши кандидатът за президент.