Димитър Бербатов коментира настоящата ситуация в Манчестър Юнайтед след неубедителните резултати напоследък. "Червените дяволи" загубиха от Уест Хям с 0:2 и отстраниха с мъка Рочдейл след дузпи в турнира за Купата на Лигата.

Бившият нападател заяви в рубриката си за Betfair, че Юнайтед не трябва да сменя треньора и е длъжен да върне страха в противниковите отбори.

"Напрежението над Оле Гунар Солскяр го има и ситуацията е трудна. Когато губиш мачове, хората искат да напуснеш, а когато ги печелиш, всички мълчат. За мен Юнайтед трябва да даде шанс и време на Солскяр. Стандартите в момента не са приемливи, но съм сигурен, че играчите работят здраво на тренировъчното игрище.

Надявам се той да обърне нещата. Харесвам го като човек, като футболист и искам да успее като треньор. Той е в клуб, в който е легенда и който му даде шанс. Има страхотен екип около себе си и е въпрос на време. Сър Алекс Фъргюсън спечели първенството в шестия си сезон, така че това е дълъг процес и не е толкова лесно, колкото хората си мислят. Не е само до това да водиш тренировка, да подаваш топката и да правиш упражнения. Мениджърите трябва да се справят с много неща.

Уволнението му би било грешка. Разбира се, треньорът зависи от резултатите на отбора и той зависи от играчите си. Това е Манчестър Юнайтед, който се нуждае от победи, независимо в кои турнири.

Юнайтед трябва да върне страха в съперниците си. В момента го няма и не бих винил другите отбори. Те виждат резултатите на Юнайтед и вярват, че имат шанс за победа срещу него.

В сряда гледах как Рочдейл излезе на "Олд Трафорд" и показа, че не му пука, че играе срещу Юнайтед. Бяха толкова уверени, въпреки че направиха грешки. Юнайтед трябва да се върне в състояние, в което кара противниковия отбор да пълни гащите още в тунела".

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/35-66441/0231/bg