Димитър Бербатов защити настоящия собственик на фланелката с номер 9 в Манчестър Юнайтед - Ромелу Лукаку.

Белгиецът е критикуван за слабото си представяне и малко голове този сезон, а вестниците в Англия написаха и, че е натрупал килограми под формата на ненужна мускулна маса в горната част от тялото. И това допълнително пречи на подвижността му, както и на пъргавината.

Най-големият проблем обаче остават попаденията - 6 в 20 мача във всички турнири за сезона.

"Не разбирам защо хората се фокусират само върху това, когато го оценяват - каза Бербатов, потърсен за мнение от "Sky Sports". - А и как критиките биха му помогнали? Да не мислите, че той не е наясно с това, че вкарва по-рядко? Един нападател в модерната игра не е само голове.

Не разбирам негативното отношение към Лукаку, сякаш всички са се концентрирали върху него. Това сваля много неговата увереност. Харесвам го, мощен е, силен е с топката в краката. Ако наистина първото му докосване не е толкова добро, колкото на други играчи, просто му подавайте по-удобни топки! Това трябва да се преценява също. Трябва му увереност, а с това ще дойдат и головете."

Бербатов, разбира се, е вероятно централният нападател в Юнайтед с най-добро първо докосване и владеене на топката от последните години.