Димитър Бербатов похвали деветкратния шампион на България в традиционната си онлайн рубрика за "Betfair".

По думите на бившия играч на Манчестър Юнайтед, разградчани имат сериозна визия за своето развитие, което може да ги превърне в един от най-сериозните клубове в региона.

Коментарът му идва в деня, в който стана ясно, че Станимир Стоилов по всяка вероятност ще поеме шампиони, при това с рекордна за родните стандарти заплата от милион евро на година. Бербатов също така даде и мнеинието си за някои от основните клубове в Източна Европа.

"Лудогорец имаше лош сезон в евротурнирите, но у дома продължават да се представят силно. За един отбор, който иска да се наложи в Европа, е важно да се фокусира върху бъдещето и развитието на школата. Преди всичко обаче трябва да е финансово стабилен - това е най-важното.

За да се постигне това нещо трябва да има точен план за работа, правилно ръководство и визия за дългогодишно развитие. Проблемите на клубовете в Източна Европа са точно такива - липсва съгласие по различни теми в ръководството, както и финансова стабилност и план за бъдещето.

Обикновено визията им стига за една-две години. Трябва да бъдеш търпелив, за да построиш нещо, а успехът се гради дълго. БАТЕ Борисов спечели 13 титли поред и всяка година е в Шампионска лига. Това е голямо постижение за клуб от Беларус.

Мога да говоря за Лудогорец и тяхното представяне. Те са шампион на България 9 пъти поред. Радвам се от факта, че те продължават да играят здраво.

Отборът и ръководството имат добра визия още от времето, в което започнаха проекта. Затова и девет години по-късно са 9-кратен шампион. Този сезон те не се представиха добре в Европа, но правят доста промени в тима и са добър пример. Да се надяваме, че ще продължат по този път и няма да спрат да надграждат.

Бях впечатлен от факта, че Шахтьор (Донецк) победи два пъти Реал (Мадрид). Едва ли са си мислели, че подобно нещо е възможно. След това пък се класираха за Лига Европа, което е постижение за клуба. Ференцварош също се представи добре с това, че се класира за групите на Шампионска лига.

Клуж пък спечели три поредни титли на Румъния и трябва да се гордеят с това. Сигурен съм, че отново ще го направят и пак ще играят в Шампионска лига".