Димитър Бербатов отново излезе на един терен с Луиш Фиго за добра кауза, както бе и преди 6 години на Националния стадион "Васил Левски".

Тогава рекордьорът по голове на първия тим на България организира бенефис с куп световни звезди, а единият състав бе селектиран именно от Фиго.

Преди дни пък Бербатов бе част от шоуто пак в София за Мача на надеждата, организиран от фондацията на Стилиян Петров в помощ на българи, които водят битка с рака.

В петък вечер някогашната деветка на Юнайтед и Фиго пак бяпа в различни отбори. На терена показаха класа и още асове от миналото като Златан Ибрахимович, Хавиер Санети, Кларенс Зеедорф, Джиджи Буфон, Паоло Малдини, Робер Пирес, Неманя Видич, Андрей Шевченко, Мирослав Клозе, Давор Шукер. Всички те, и още звезди, играха в Любляна за кауза.

Снимка: Getty Images

Тя е да се съберат средства в помощ на семейства на жертвите и на пострадалите области от наводненията в Словения през август.

Двубоят бе организиран от президента на УЕФА Александър Чеферин, който е словенец.

Видеообръщение имаше от Феномена Роналдо, който не успя да стигне до Любляна и да играе заради лични ангажименти.

Бербатов бе с номер 9 в "синия отбор", а до него играха Педжа Миятович и Златан.

Този състав спечели с 4:3 след дузпи (1:1 в редовното време).

Но по-важната новина е, че само около двубоя в петък вечер събраната сума в помощ на бедстващите семейства и цели населени места е над 3.5 милиона евро.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images