Димитър Бербатов определи като "изненадващо" решението на Софийския градски съд да върне Борислав Михайлов на президентския пост на БФС.

Именно голмайстор №1 на България е основният конкурент на Михайлов в битката за президентския пост на централата.

Припомняме, че Бербатов и екипът му трябваше да се борят за президентския пост на първоначално насрочения Конгрес за 25 юни, но Борислав Михайлов изненадващо реши да оттегли подадената преди 18 месеца оставка и се върна начело на БФС, с което отмени и Конгреса.

Настоящият Изпълком и Михайлов по всяка вероятност ще изкарат пълния си мандат до следващия февруари, след което клубовете ще избират новите силни хора във Футболния съюз.

Бербатов не скри възмущението си от действията на Михайлов, а днес очевидно бе изненадан и от решението на съда, макар да напомни, че има срок за обжалване на това решение.

Бившият играч на Манчестър Юнайтед продължава обиколката си из България, за да се среща с различните клубове, като пред БНР сподели:

"Няма нужда от страх, властта е на клубовете - те си избират кой да ги... не управлява, а кой да ги представлява. Въпреки това виждам, че има страх, обаждали са им се, за да ги агитират да не идват.

За да бъдат напълно свободни тези клубове, трябва да гласуват за промяната.

Хората, които звънят и се опитват да саботират нещата не искат тази промяна. Те си имат техни си схеми на действие, които са остарели, но явно все още имат своето въздействие на места.

Това е състезание, има няколко отбора образно казано, един ще спечели, другите ще загубят. Аз съм печелил и губил, няма проблеми. Знам, че съм дал всичко от себе си и показвам уважение към всички отбори, те ще си преценяват.

Решението на съда беше изненадващо за мен и екипа ми. Все пак то може да бъде обжалвано и вероятно ще бъде. Нека да видим след това каво ще се реши", сподели той.