Провелият се на 12 октомври 2021-а конгрес за избор на президент на БФС е опорочен, за пореден път изтъкна Димитър Бербатов.

Голмайстор №1 в историята на България, който се изправи в битка за президентския пост с Борислав Михайлов, коментира развитието по темата пред "bTV".

Бербатов и екипът му са убедени, че съдът ще обяви въпросният конгрес за невалиден и ще трябва да бъде насрочен нов такъв.

Коментарът на Бербатов по темата идва ден, след като Апелативният съд отсъди в негова полза и върна за преразглеждане жалбата на няколко клуба срещу случилото се на въпросния конгрес през октомври 2021-а.

"Решението на Апелативния съд променя нещата, защото показва, че решението на Софийския градски съд да не разгледа по същество делото е грешно и сега го връща в СГС да го разгледа. Именно, че членовете на БФС са в пълното си право да обжалват решението на този опорочен Конгрес от 12 октомври. Сега трябва да тръгне делото по същество. Клубовете, които обжалват, имат доказателства, че Конгресът е опорочен. Конгресът е невалиден и ще бъде определен за невалиден. Като тръгне делото по същество, не виждам друг избор, освен да се окаже, че Конгресът е опорочен и трябва да бъде насрочен нов", коментира Бербатов.

Той също така говори за станалото доста популярно в социалните мрежи видео, на което бившият играч на Манчестър Юнайтед се кара на показал се от автомобила абитуриент.

"Колата подскача, ти си извън нея, можеш да изпаднеш. Тогава страда твоето семейство, голяма трагедия. Трябваше да предприема мерки. За подобни неща, милост няма. Аз с младите момчета си говоря по-грубо. Аз изпълних това, което трябваше да направя. Ако се стигне до трагедия, щях да съжалявам, че не съм го направил. Ако трябва да се извиня, е на родителите на момчето, не на него. Ако видя нещо подобно обаче, ще реагирам по същия начин, защото го правя за цел да предотвратя някаква неща, които виждам, че се случват в последно време. На пътя никой не е сам. Ти зависиш от уменията на други хора.

Аз имам фондация и съм и родител. Ако моето дете се държи така на пътя, искам някой да му направи забележка. Някои грешки са непоправими. Ако се беше стигнал до трагичен инцидент, животът на това момче свършва, на семейството му също. Когато трябва да подходя по-директно, го правя. Те осъзнават, че е неправилно, но го правят, за да впечатлят другите. Не това е начинът, ти може да си в колата, с колана, да слушаш музика и да се забавляваш. В случая той застрашава себе си и другите", заяви Бербатов.