Димитър Бербатов даде своето мнение за срамните сцени на на стадион "Васил Левски" в мача между България и Англия (0:6).

"Във всяка страна има гнили ябълки и лоши хора, и такъв бе случаят на нашия стадион срещу Англия. Имаше хора, които са там само, за да провокират. Те не заслужават да ходят на мачове и да гледат футбол. Според мен трябва да бъдат наказани до живот не само за футбол, но за всякакъв спорт.

Надявам се правителството на България да си свърши работата и да ги накаже. Те засрамиха всички ни. Заради тях говорим само за инцидент с расизма и не за футбола, който остана на заден план. Много съм засрамен от това, което направиха тези хора.

Расизмът е проблем в Англия, Италия и навсякъде по света. Трябват доживотни наказания. Трябва да сме заедно и да се борим с него, защото е неприемлив.

Не мога да приема критиките, които цялата страна отнесе. 50 души не описват цялата нация. Ние не сме расисти. Аз съм горд българин и знам, че се борим директно с този проблем и ще има справедливост. Надявам се, че всяка страна по света работи по проблема", заяви голмайстор №1 на националния ни отбор.