Димитър Бербатов бе гост в предаването "Пред стадиона" по MAX Sport и говори по темите около БФС и битката за това да има редовен конгрес на централата за избор на нов президент.

Рекордьорът по голове за България бе категоричен, че няма да допусне пристрастията му да го водят, ако оглави футбола у нас, а коментира и публикуваната в родна медия снимка на Борислав Михайлов с Дан Тан от празненство преди повече от 10 години.

"За снимката с Дан Тан - ще си кажа мнението. Вижда се снимката, ваши колеги я извадиха - каза Бербатов. - Доказателство е, че това става на Нова година и се празнува, а четири дни по-късно се сключва договора за мача с Естония. Той после е анулиран от ФИФА и е признат за манипулиран.

Тази снимка говори повече от всички думи. Корупцията в българския футбол съществува. Зададохме много въпроси по темата и чакаме отговорите им все още, но никой от БФС не отрече за снимката. Призовавам да отговорят.

Сезирахме УЕФА, изпратихме я и там.

Аз лично писах на Александър Чеферин, на Джани Инфантино (шефовете на УЕФА и ФИФА - б.р.), юридическите им екипи също са уведомени. Наше право е да им покажем какво се случва."

Бербатов има мнение, че именно международните футболни институции трябва да се намесят в организирането на конгрес у нас.

"Сезирахме и ФИФА, и УЕФА. Знаехме, че е възможно да се направи това, ако могат да дойдат и да администрират те конгреса. Случвало се е в Гърция подобно нещо. Там ситуацията беше много зле, ФИФА и УЕФА се намесиха и имаше временно ръководство, което организира конгреса."

По темата с това дали ще е пристрастен към ЦСКА, който издигна кандидатурата му, а и откъдето тръгна за големия футбол, Бербатов коментира.

"Никой да не очаква, че като ми е издигнал кандидатурата, ще получи нещо от мен. Казах - ако очаквате това, не искам да ме издигате. Вече ще се стремим към различен модел на управление. Трябва да съм над клубните пристрастия. Научил съм се го правя. На 41 години съм. Имал съм късмет да съм бил край много успели хора в много сфери. От там черпя своя опит и ще се опитам да го вкарам тук във футбола."