Димитър Бербатов анализира предстоящия голям мач за българския национален отбор срещу Англия днес.

В ролята си на посланик на компанията Betfair, рекордьорът по голове за България написа своята колонка, която веднага бе тиражирана из медиите на Острова.

Гостуваме на "Уембли" в европейска квалификация днес от 19 часа (по БНТ 1), а прогнозите са за убедителна победа на англичаните.

"Това е млад български отбор - започва колонката на Бербатов. - И няма невероятни играчи от световна класа, както бе Стоичков преди години. Но има 22-годишния Кирил Десподов, който може да нарани Англия с бързината и техниката си.

Това, което харесвам в този отбор на страната ми, е духът. България знае, че англичаните понякога имат проблеми на "Уембли", където не успяват да се справят с напрежението и очакванията. И отборът ни ще е готов за използва всяка грешка. Ключът е пълна концентрация във всяка ситуация.

Треньорът ни Красимир Балъков е национална легенда, той бе част от големия тим от 1994-а. Един от най-добрите играчи в историята на България. Води отбора от скоро, много е рано да го оценяваме на този пост. Групата ни е много трудна, а ако играчите дават сто процента от себе си във всеки мач, феновете няма какво повече да искат от този тим.

Англия има фантастичен потенциал. Рахийм Стърлинг прави невероятен прогрес, имате Хари Кейн, а Джейдън Санчо просто не спира да става все по-добър в Дортмунд и това трио в атака може да направи черен живота на всяка защита.

Балансът в тима е много добър, влизат талантливи млади играчи... Този английски отбор е готов да се справи с всеки съперник на планетата. Въпросът при тях е само дали могат да намерят постоянството.

Подкрепям своята страна в мача, разбира се. Ние сме малка държава, феновете в нея обичат да гледат Висшата лига. Да играем на "Уембли" е голяма работа, за играчите - убеден съм, също е така. Имаме уважение към Англия. Но в момента, в който излязат на терена, нашите футболисти трябва да забравят за това уважение. Ние сме аутсайдер и ще е трудно.

Мисля си, че едно равенство е добър резултат. Знам, смела прогноза, но аз удрям едно рамо на моя отбор.

Колкото до моето бъдеще... В момента изкарвам треньорски курсове. Дали бих водил един ден националния тим на България? Кой знае... Ще видим какво ще се случи."